W ramach testu ImuPro Complete oznaczanych jest 267 antygenów pokarmowych.
Jest to pełne badanie, w którym oprócz tradycyjnych składników pokarmowych wchodzących w skład tradycyjnej polskiej diety, znajdują się składniki pokarmowe wchodzące w skład diety śródziemnomorskiej lub diety arabskiej. Ponadto w badaniu oznacza się również szereg dodatków do artykułów spożywczych, w tym konserwanty, barwniki itd.
WARZYWA Bakłażan, Biała kapusta, Brokuły, Brukselka, Burak liściowy, boćwina, Cebula, Chili, Cukinia, Czerwone buraki, Dynia, Jarmuż, Juta, Kalafior, Kalarepa, Kapusta czerwona, Kapusta pekińska, Kapusta włoska, Karczoch zwyczajny, Kiełki bambusa, Koper wioski, Marchew, Ogórek, Okra, Oliwka, Papryka chili habanero, Papryka chili jalapeno, Papryka owoc, Pasternak, Pomidory, Por, Rzepa, Rzodkiewka, Seler, Seler naciowy, Szparagi, Szpinak, Ziemniaki ZBOŻE Z GLUTENEM: Gluten, Jęczmień, Kamut, Owies, Pszenica, Pszenica orkisz, Żyto ŚWIEŻE OWOCE: Agrest, Ananas, Arbuz, Banan, Borówka czerwona, Brzoskwinia, Cytryna, Figi, Granat, Grejpfrut, Gruszka, Guawa, Jabłko, Jagoda czarna, Jeżyna, Kaktus opuncja figowa, Kiwi, Liczi chińskie, Lima/limetka, Maliny, Mandarynka, Mango, Melon miodowy, Mirabelki, Morela, Nektaryna, Papaya, Pigwa, Pomarańcze, Porzeczka czarna, Poziomka i truskawka, Rabarbar, Rokitnik zwyczajny, Śliwka, Winogrono / Rodzynki, Wiśnia, Żurawina
PRODUKTY Z CUKREM Miód – mieszany, Sok z miąższu agawy, Surowy cukier/cukier trzcinowy, Syrop klonowy PRZYPRAWY Anyż, Bazylia, Biały pieprz, Chrzan, Cynamon, Cząber, Czarny pieprz, Czosnek, Czosnek niedźwiedzi, Gałka muszkatołowa, Gorczyca ziarno, Goździk, Imbir, Jałowiec, Kapary, Kardamon, Kmin rzymski, Kminek zwyczajny, Kolendra, Koper, Lawenda, Liście laurowe, Lubczyk ogrodowy, Lucerna siewna, Majeranek, Melisa lekarska, Oregano, Papryka (przyprawa), Pietruszka liście, Rozmaryn, Rzeżucha, Szafran, Szałwia, Szczypiorek, Trybula ogrodowa, Tymianek, Wanilia, Ziele angielskie NASIONA I ORZECHY Mak, Migdały, Nerkowce, Orzech brazylijski, Orzech kokosowy, Orzech laskowy, Orzech włoski, Orzechy macademia, Orzechy pinii, Orzechy ziemne, Pestki dyni, Pistacja, Sezam, Siemię lniane, Ziarna słonecznika, Ziarno kakaowca | MLEKO KROWIE ORAZ PRODUKTY POCHODZENIA KROWIEGO: Kefir, Mleko gotowane, Mleko krowie, Produkty na bazie kwaśnego, krowiego mleka, Rikotta, Ser grecki halloumi, Ser krowi, MIĘSO Z UBOJU: Cielęcina, Jagnię, Mięso kozie, Wieprzowina, Wołowina RYBY: Anchois, Antar patagoński, Dorsz, Gładzica, Halibut, Karp, Łosoś, Lucjan czerwony (ryba), Łupacz (plamiak), Makrela, Miecznik/ryba miecz, Okoń czerwony, Okoń morski, Ośmiornica, Pstrąg, Rekin, Ryba dorada, Ryby dorszowate, Sandacz, Sardynka, Śledź, Sola, Sum rekini, Tuńczyk, Węgorz, Żabnica (ryba) DODATKI DO ŻYWNOŚCI KONSERWANTY: Kwas benzoesowy, Kwas sorbinowy (E200)
SAŁATY Cykoria, Cykoria sałatowa, radicchio, Endywia, Mniszek lekarski, Roszponka warzywna (Valerianella locusta), Rucola, Sałata, Sałata głowiasta, Sałata lodowa, Sałata rzymska – długolistna HERBATA,KAWA I WINO Dzika róża, Herbata czarna, Herbata Rooibos, Kawa, Mięta pieprzowa/ mięta lekarska, Pokrzywa, Rumianek, Tanina, Zielona herbata JAJA Białko kurze, Jaja gęsie, Jaja przepiórcze, Jajo kurze, Żółtko jaja kurzego GRZYBY Boczniaki, Borowik szlachetny, prawdziwek, Grzyby Shiitake, Kurka / Pieprznik jadalny, Pieczarki, Podgrzybek ALGI Czerwone algi, Spirulina DROŻDŻE Drożdże |